جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ |۲۸ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 1, 2024
تصاویر/ جلسه ستاد اربعین قم

حوزه/عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: نوآوری و ابتکار لازمه گرامیداشت مراسم اربعین در شرایط کرونایی است و هنر مواکب و عزاداران باید حفظ قوائد و نوآوری باشد، کرونا بسیار دردناک بود و ضایعات اجتماعی جبران‌ناپذیری برجای گذاشت و موکب‌های اربعین و محبان اهل بیت‌(ع) برای درمان آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی کرونا وارد میدان شوند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی در ستاد اربعین استان قم که در تالار کرامت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: عاشورا یک حادثه بزرگی بود و ابعاد مختلفی داشت که قابل وصف نیست، حوادث تاریخی در گذر زمان کمرنگ و به فراموشی سپرده می‌شود اما عاشورا در تاریخ ماندگار شد.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: عاشورا یک داستان در اوج ماندگاری و نورافشانی است و در گذر زمان باقی مانده و روز به روز بر شعاع آن و نورانیت و شکوه آن افزوده می‌شود.

وی تصریح کرد: الگوگرفتن از عاشورا در بسیاری از رویدادهای ایران نیز ماندگار و در متن زندگی تاثیرگذار شد؛ عاشورا شور آفرین، حرکت ساز و الهام بخش است و در حوادث انقلابی در قم ماندگار شد، وقتی برگ‌های تاریخ معاصر را ورق می‌زنیم سخنرانی غرور آفرین و پایه گذار انقلاب در فیضیه و 15 خرداد برگرفته از این رویداد بزرگ است.

آیت‌الله اعرافی بیان کرد: عاشورا عظیم است و شکوه آن در تاریخ افزوده می‌شود، پیام اربعین نیز در زندگی اثرگذار است و بزرگترین پرچمدار این حرکت، ایران اسلامی می‌باشد و هیچ کجا چنین مشعلی را ندارد.

وی خاطرنشان کرد: عاشورا کلکسیون و منظومه و جام جهانی از اسلام است که در این آئینه تجلی یافته و ابعاد مختلف اعتقادی، دینی و معنوی، اجتماعی و فرهنگی و ...در آن نهفته است، در تحلیل عاشورا به بسیاری از این ابعاد پرداخته شده اما ذات عاشورا دارای ابعاد پیچیده است.

مدیر حوزه‌های علمیه  ادامه داد: اربعین حسینی سالانه میلیونها انسان را جذب می‌کند و چه مغناطیسی است که در جهان نظیر ندارد.

آیت‌الله اعرافی گفت: مواکب در ایران براساس گزارش 40 میلیارد تومان برای اربعین به صورت خودجوش هزینه می‌کنند و بدون هیچ حمایتی چنین حرکتی رقم می‌خورد و نهادهای دولتی و عمومی نیز افتخار دارند در این حرکت نقش آفرینی می‌کنند.

وی افزود: همه این ظرفیت‌ها در پدیده‌ای به نام اربعین جمع شد و پدیده نوین اربعین در سال‌های اخیر آئینه‌ای است که همه ظرفیت های انسانی و مردمی و اجتماعی را در خود بازتابانده است.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: تحلیل گران و سیاست گذاران عالم در برابر چنین پدیده‌ای احساس عجز می‌کنند، اتفاقاتی در تاریخ سابقه نداشته در اربعین دیده‌ایم و این مردم ایران حرکت بزرگی را رقم زدند و پای این آمان‌ها ایستادند.

وی عنوان کرد: اربعین پدیده نو و جدیدی است و امسال باید به شکل دیگری خود را نشان دهد، این پدیده فراملی، فرا مذهبی و فرامنطقه ای و مردمی و نمایانگر و مظهر عشق و اخلاص و عواطف انسانی است.

آیت‌الله اعرافی خاطرنشان کرد: موکب‌ها و خدمتگزاران اربعین، به زنجیره بزرگ الهی وصل هستند و شبکه بزرگ حسینی و عاشورایی با حضور صدها هزار انسان شکل گرفته است و امیدواریم با رفع بلای کرونا، شکوه اربعین روزافزون شود و آن چه با حرکت جابر رقم خورد و به میعاد میلیونی تبدیل شد با از میان رفتن کرونا دوباره پای بگیرد.

وی اظهار داشت: این موکب‌ها مظهر نظم و انظباط و کار جمعی و گروهی و نگاه کلان و راهبردی و همبستگی عمیق اسلامی است و باید فراتر از اهداف بزرگ انقلابی و اسلامی بیندیشیم و با منشور جامع اهداف بزرگی را برای آن رقم بزنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: امسال براساس وظیفه شرعی و ضرورت توجه به سلامت مردم و شرایط سختی که در عراق وجود دارد باید به گونه دیگری برنامه‌ریزی کرد، با عنایت به توصیه و تکالیف مراجع و رهبری باید به تصمیمات ستاد ملی کرونا به عنوان تصمیمات شرعی و قانونی توجه داشت.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: نوآوری و ابتکار لازمه گرامیداشت مراسم اربعین در شرایط کرونایی است و هنر مواکب و عزاداران باید حفظ قوائد و نوآوری باشد، کرونا بسیار دردناک بود و ضایعات اجتماعی جبران‌ناپذیری برجای گذاشت و موکب‌های اربعین و محبان اهل بیت‌(ع) برای درمان آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی کرونا وارد میدان شوند.

آیت‌الله اعرافی ادامه داد: از همه تلاش های ستاد مقابله با کرونا تقدیر می‌کنیم و امید است برای موج‌های جدید فائق شویم، وظایف ما در برابر اقشار آسیب دیده از کرونا سنگین است و همراهی مسئولان می‌تواند دردها را کاهش دهد.

بهرام سرمست استاندار قم نیز در این نشست اظهار داشت: شهروندان و هیئت‌های مذهبی در بسیاری از مولفه‌های بهداشتی پیشگام بودند، اما اخیرا به دلیل عادی‌انگاری شاهد اوج گرفتن کرونا در قم بوده‌ایم.

از نظرات علما و مراجع و خرد جمعی در کنترل کرونا استفاده می‌کنیم

استاندار قم افزود: از نظرات علما و مراجع و خرد جمعی در کنترل کرونا استفاده می‌کنیم، به ویژه نظرات تخصصی سلامت می‌تواند راهگشای کاهش آمار ابتلا باشد.

وی تصریح کرد: سلامت افرادی که در تجمعات و مناسبت‌ها حاضر می‌شوند در خطر قرار دارد و هر فردی که در تجمعی شرکت می‌کند جان خود و دیگران را به مخاطره می‌اندازد.

سرمست بیان کرد: باید در کنار هم و با استفاده از همه ظرفیت‌ها و همدلی جبهه درمان و گروه جهادی و مردم و موکب و هیئت‌ها و شهروندان در جهت مقابله با کرونا قدم برداریم.

وی خاطرنشان کرد: در این میان سهم مردم از همه ما بیشتر است و هر چه میزان پایبندی به رعایت پروتکل‌ها کاهش یافت، بیماری بیشتر می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha